ARTUR BLASCO FINALITZA 57 ANYS DE RECERCA AMB UN LLIBRE SOBRE L’ACORDIÓ DIATÒNIC

‘El renaixement de l’acordió diatònic a Catalunya des de l’Alt Urgell’ tanca més de cinquanta anys de recerca, durant els quals, Artur Blasco, ha recopilat entrevistes, enregistraments sonors i fotografies, en un volum de més de cinc-centes pàgines.

El llibre ‘El renaixement de l’acordió diatònic a Catalunya des de l’Alt Urgell’ dona per finalitzada una recerca que l’etnomusicòleg, Artur Blasco, ha fet al llarg dels darrers cinquanta-set anys. Al llarg de més de 500 pàgines, amb les que compta el volum, s’hi recullen un centenar d’entrevistes, enregistraments sonors, fotografies i altres documents, tot relacionat amb l’instrument. 

L’autor afirma en el llibre, que l’Alt Urgell és l’única comarca on mai s’ha deixat de tocar l’acordió diatònic, lloc des d’on se’n va impulsar el seu renaixement. Blasco va escoltar per primera vegada l’instrument en el vaixell bacallaner on treballava, més endavant el va tornar a sentir al passeig de la Seu d’Urgell. 

Va ser en aquell moment, quan va començar la seva recerca sobre l’acordió diatònic. 

En el llibre també s’explica la creació del Museu de l’Acordió a Arsèguel, així com de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que actualment dirigeix. 

Parlen al vídeo: ARTUR BLASCO, AUTOR ‘EL RENAIXEMENT DE L’ACORDIÓ DIATÒNIC A CATALUNYA DES DE L’ALT URGELL’