ARXIVADA LA CAUSA CONTRA EX-RESPONSABLES DE L’AJUNTAMENT DE LA SEU I EL CCAU

La jutgessa ha dictat el sobreseïment i l’arxiu de la causa interposada contra Albert Batalla, Mireia Font i Jesús Fierro, així com altres persones, responsables de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El 28 de març de 2018 agents de la Guàrdia Civil entraven a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. L’escorcoll formava part d’una querella de la Fiscalia, que implicava 11 persones. Entre aquestes les cares més visibles, el llavors alcalde de la ciutat, Albert Batalla, la tinent d’alcalde, Mireia Font; i el president de l’ens comarcal, Jesús Fierro. 

Cinc anys després, davant el consistori urgellenc, han anunciat que la jutgessa ha dictat el sobreseïment i l’arxiu de la causa. 

Els ex-responsables institucionals remarquen que la investigació es va originar per una denúncia anònima, a anticorrupció. Creuen que era motivada pel moment polític. La denúncia es va presentar una setmana abans de l’1 d’Octubre i l’entrada es va fer en ple judici del procés i a pocs mesos d’eleccions municipals. 

Després que la instrucció s’hagi prorrogat fins a quatre vegades, a petició de la Guàrdia Civil, els investigats van declarar aquest mes de febrer. Finalment, la causa s’ha arxivat el 27 de febrer de 2024. 

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, EXALCALDE DE LA SEU D’URGELL