BOLDÍS DE SOBIRÀ TÉ UNA FORMATGERIA DEDICADA NOMÉS AL TUPÍ

A Boldís Sobirà fa uns mesos que hi ha la formatgeria “Lo Nicolau Aretesà”. Una formatgeria especialitzada amb producció exclusiva de formatge de tupí. El Ramon Punsola i la Pilar Ruiz, després de tota una vida a Mataró, la pandèmia els va dur a instal·lar-se al poble on el Ramon hi té les arrels familiars i allà han pogut fer realitat un somni de joventut.

A Boldís Sobirà fa uns mesos que hi ha la formatgeria “Lo Nicolau Artesà”. Una formatgeria especialitzada amb producció exclusiva de formatge de tupí. El Ramon Punsola i la Pilar Ruiz, després de tota una vida a Mataró, la pandèmia els va dur a instal·lar-se al poble on el Ramon hi té les arrels familiars i allà han pogut fer realitat un somni de joventut.

Al cap d’un temps van començar a vendre a fires i ho combinaven amb la feina de restauració fins que es van centrar només amb el tupí a les fires. El Covid ho va parar tot, però també els va impulsar a pujar a Boldís.

Ara, fan tupís de moltes varietats, tenen més de 20 fórmules per elaborar diferents tupís, i utilitzen ratafia per la base enlloc d’aiguardent. Ja que per a ells, el repte és aproximar aquest producte a molts tipus de paladars.

El 95% del producte que elaboren es ven a fires i remarquen que els encanta el tracte directe amb el client. A la botiga tenen clients fidels, que ja els coneixen, i ara estan mirant de començar a provar d’entrar, a petita escala, en el món de la restauració i el comerç local.

Parlen al vídeo: RAMON PUNSOLA, ELABORADOR DE FORMATGE DE TUPÍ