BOLVIR ELIMINA LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES DE LA RECTORIA DE TALLTORTA

L'Ajuntament de Bolvir ha eliminat les barreres arquitectòniques de l'edifici de l'antiga rectoria de Talltorta, recent museïtzada. Des del cosnistori han avançat que l'equipament obrirà ben aviat

L'Ajuntament de Bolvir ha eliminat les barreres arquitectòniques de l'edifici de l'antiga rectoria de Talltorta, recent museïtzada. Concretament, ha instal·lat una rampa i un ascensor per tal que tots els veïns i visitants hi puguin accedir.

El cost de l'actuació ha estat d'uns 100.000 euros, dels quals el consistori s'ha beneficiat d'un ajut de 40.000 euros dels fons europeus Next Generation, destinats a l'impuls i foment de l'accessibilitat als espais d'atenció ciutadana dels ens locals de Catalunya. Dels 17 municipis cerdans, només Bolvir i Meranges han pogut beneficiar-se d'aquesta línia d'ajuts.

Des del consistori de Bolvir veuen indispensable eliminar les barreres arquitectòniques en espais públics, per tal que tothom pugui benenefiiar-se de l'oferta cultural del municipi. També han avançat que el nou centre d'interpretació de la rectoria obrirà ben aviat al públic.

Recordem que l'equip de govern ha invertit uns 400.000 euros en rehabilitar l'edifici, situat just a tocar de l'església de Sant Climent. El 70% d'aquest import ha estat finançat pels fons europeus Feder.