‘CAMÍ D’ÀRREU’ I ‘EL NO A L’OS’, FINALISTES AL FESTIVAL INTERNACIONAL ‘ESPIELLO’

El documental ‘Camí d’Àrreu’, produït pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, ha estat designat com a finalista en la categoria de documental de muntanya a ‘Espiello’, el festival internacional de documental etnogràfic, que tindrà lloc a Boltanya, Osca, entre el 25 de març i el 3 d’abril.

El documental està dirigit pel pallarès Aleix Gallardet, i tracta la història del despoblament del poble d’Àrreu, a les Valls d’Àneu, i de com, a conseqüència de la incomunicació i les desavinences entre els veïns, va arribar un dia de 1981 en què l’última família que encara hi vivia va tancar la darrera casa del poble. Això en va suposar l’abandonament i restà exposat a l’espoli, així com a posteriors ocupacions, com la del grup de joves que, uns anys més tard, hi van arribar amb la il·lusió de fer reviure aquell poble abandonat.

També ha estat seleccionat en aquesta categoria, un altre documental pallarès, ‘El no a l’os’ de Vanesa Freixa i Pepe Camps, l’obra tracta de la reintroducció de l’ós al Pirineu i aborda els conflictes territorials entre el poder públic i les poblacions locals.
Les obres han estat seleccionades com a finalistes, amb 14 films més, d’entre més de 300 candidates.