CASTELL DE MUR HA FET UN VIATGE 102 ANYS ENRERE

Dissabte i diumenge, la companyia Comediants, juntament amb actors i actrius locals, han representat l’arrencament de les pintures de la col·legiata de Santa Maria de Mur. Unes 900 persones de públic, dividides en tres passis, han assistit a les representacions de “Mur, guspira del MNAC”.

Dissabte i diumenge, la companyia Comediants, juntament amb actors i actrius locals, han representat l’arrencament de les pintures de la col·legiata de Santa Maria de Mur. Unes 900 persones de públic, dividides en tres passis, han assistit a les representacions de “Mur, guspira del MNAC”. Un espectacle que clou els actes de commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures de la col·legiata de Santa Maria de Mur. Un esdeveniment que va ser el punt de partida perquè Catalunya preservés la resta de pintures romàniques.

Mur, guspira del MNAC és un espectacle que es representa de forma itinerant per diferents espais del conjunt monumental. Tres escenaris preparats i el públic ha anat itinerant en cada escena entre l’interior de l’església i dos espais exteriors. Des de la companyia Comediants s’ha remarcat que l’escenari és immillorable.

L’espectacle representa el segle XII, quan es van fer els frescos, principis del segle XX quan arriba la tècnica de l’strappo per arrencar-los i al 1919 quan s’adonen que s’estan emportant el patrimoni romànic i comença la salvaguarda que és avui la col·lecció del MNAC.
Comediants ha comptat amb la col·laboració d’actors i actrius locals que han ajudat a que l’espectacle tingués encara més un caire més proper. També s’ha comptat amb música en directe, que l’han posat els músics de l'orquestrina Trama.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA MULLOL, ALCALDE DE CASTELL DE MUR I PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ

JAUME BERNADET, MEMBRE DE COMEDIANTS