CERDANYA CREA LA COMISSIÓ D'ENTITATS DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

Diverses entitats i Ajuntaments de la Cerdanya s’han constituït en la Comissió d’Entitats de la Flama del Canigó de Cerdanya amb l'objectiu de donar un nou impuls a aquesta tradició. La vigília de St joan faran ruta per diversos municipis cerdans.

Diverses entitats i ajuntaments de la comarca s’han constituït en la Comissió d’Entitats de la Flama del Canigó de Cerdanya amb l'objectiu de donar un nou impuls a aquesta tradició. En un comunicat, el nou ens explica que vol aconseguir que «des del cim del Canigó passant per Vilafranca de Conflent i arribant a Martinet, tots el pobles de l’Alta i Baixa Cerdanya puguin rebre la Flama». Ho faran a peu, bicicleta o cotxes i gràcies als equips de foc, que faran ruta per diferents pobles cerdans.

Així, doncs, el recorregut amb el foc de la revetlla de Sant Joan sortirà la mitjanit prèvia del cim del Canigó i a partir de dos quarts de vuit del matí passarà per Vilafranca de Conflent, Montlluís, Sallagosa, LLívia, la Guingueta d’Ix, Puigcedà, Alp, Ger, Bellver i Martinet.

Des de l’organització animen a tothom a participar-hi, ja sigui als equips de foc, rebent la flama o encenent les fogueres de Sant Joan. Així comença la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.