EN MARXA LA 2a EDICIÓ DEL MATCHFUNDING 'ARRELA'T ALT PIRINEU I ARAN'

Ja està en marxa la segona edició del Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran. Es tracta d'una campanya de micromecenatge en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000 euros les aportacions de la ciutadania.

Amb l’objectiu de contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu i Aran, s'ha posat en marxa la segona edició de la campanya de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran” en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000 euros les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org. Aquesta és una eina digital de finançament col·lectiu per al desenvolupament de projectes amb finalitats socials, culturals, educatives o altres. Es preveu repartir 48.000 euros o més en un màxim de sis projectes -un per comarca de l’Alt Pirineu i un per l’Aran- que s’escolliran per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.

En un primer moment, i per donar a conèixer aquesta convocatòria, ajudar tots els interessats/des a preparar la candidatura dels seus projectes i fer xarxa, s’ha previst un programa d’activitats que comença amb unes jornades comarcals que tindran lloc del 31 de maig al 13 de juny.

Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000€) dels respectius projectes.
Aquesta segona convocatòria, doncs, segueix la línia de la primera campanya de micromecenatge, que va tenir lloc l'any 2020 i que va ser un èxit, segons els seus impulsors.
DECLA 3: ANNA DÍAZ, TÈCNICA PROMOCIÓ ECONÒMICA CC CERDANYA

Aquesta iniciativa la promouen els consells comarcals i les oficines joves de les comarques participants, els serveis de promoció econòmica i treball, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Genealitat i les diptacions de Girona i Lleida.

Parlen al Vídeo:

 ANNA DÍAZ, TÈCNICA PROMOCIÓ ECONÒMICA CC CERDANYA

 NEUS BARALDÉS, TÈCNICA JOVENTUT CC CERDANYA