'CERDANYA EN VEU DE DONA' PRESERVARÀ EL TESTIMONI DE 24 DONES CERDANES

Després de més d'un any de gestació, el Consell Comarcal de Cerdanya ha presentat aquest dimarts el projecte 'Cerdanya, en veu de dona', coincidint amb el Dia de la Dona. El projecte ha consistit en enregistrar el testimoni de 24 dones per tal de preservar el seu coneixement sobre la seva vida, les tasques que han desenvolupat o com era Cerdanya fa 70, 80 o fins i tot 100 anys enrere. Aquest testimoni es podrà escoltar a través dels codis QR que s'han imprès a les seves siluetes, les quals es col·locaran als diferents pobles d'on són originàries. 

Han estat els mateixos consistoris els que han proposat les persones que podrien participar al projecte. Finalment s'ha pogut representar gairebé tots els municipis i Entitats Municipals Decentralitzades (EMD) de la comarca. Entre les dones participants hi ha moltes pageses, però també una pintora, una esquiadora, una administrativa, una hotelera, una modista i una farmàceutica.
Moltes de les protagonistes han estat presents durant la presentació, que s'ha fet a la seu del Consell Comarcal. Totes s'han mostrat agraïdes de poder participar en aquesta iniciativa.

A banda de poder accedir a les entrevistes a través de codi QR de les siluetes, també es podran visualitzar a la web del Consell Comarcal i a Turisme Cerdanya. A més, el contingut de les entrevistes es dipositarà a l'Arxiu Comarcal, per tal que aquest patrimoni immaterial perduri en el temps.
Des de l'ens comarcal han remarcat que es tracta d'un projecte transversal, ja que té un valor social, patrimonial i també turístic.
El projecte ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Dones, de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida, de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Girona.

Parlen al vídeo: 
CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA
ROSA GASCH, VEÏNA DE TRAVESSERES
CONXITA ISERN, VEÏNA DE PUIGCERDÀ
FINA VIDAL, VEÏNA D'OLOPTE
MARIA RIBELAYGUE, VEÏNA DE DAS