CERDANYA JA HO TÉ TOT A PUNT PER A CELEBRAR EL CARNESTOLTES

Cerdanya ja ho té tot a punt per encetar aquesta setmana els actes festius de Carnestoltes. Com ja es tradició, molts pobles organitzen rues, pregó o concurs de disfresses per celebrar aquesta festa tan esperada per a grans i sobretot per a petits.

A Puigcerdà, el plat fort serà la rua infantil de divendres al matí protagonitzada pels alumnes de les escoles Alfons I i Llums del Nord. Nens i nenes recorreran els carrers del nucli urbà, lluint les disfesses que han estat preparant aquests dies.

Bellver continua apostant pel seu Carnaval Tradicional, amb personatges misteriosos com el Burricot, el Vidalot, l'Home del Bosc, l'Espingueri o els Cenrers. Dijous a les vuit del vespre es la cercavila, el pregó i la presa de l'ajuntament i dissabte a la tarda continuaran els actes festius amb la gran rua i ball. Dimecres, es farà el funeral del Rei Carnestoltes.

A Alp també han preparat un programa d'activitats. La principal serà dilluns, quan tindrà lloc la 25a Escudella popular. Abans, però, hi haurà ball de sardanes, rua de disfresses i dimarts tindrà lloc l'enterrament de la sardina.

Llívia, per la seva banda, celebrarà dijous una rua infantil amb els nens i nenes de la llar d'infants i l'escola. Tot seguit aniran al parc de Sant Guillem a fer les danses que han preparat i esmorzaran. També hi haurà ball al poliesportiu. 

A més, dijous grans moltes escoles de Cerdanya celebraran la tradicional Rostita. Nens i nenes sortiran al carrer a demanar embotits, ous o dolços. Es tracta d'una tradició molt arrelada a la comarca.