CERDANYA POSARÀ EN MARXA AQUEST ESTIU UN SERVEI DE 'CANGURATGE'

Cerdanya disposarà a partir d'aquest estiu d'un nou servei per millorar la conciliació familiar i laboral. A través de Serveis Socials s'oferirà un espai on pares, mares o tutors legals podran deixar els seus fills i filles durant unes hores i en dies puntuals.

Cerdanya disposarà a partir d'aquest estiu d'un nou servei per millorar la conciliació familiar i laboral. El Consell Comarcal, a través de Serveis Socials, oferirà un espai on pares, mares o tutors legals podran deixar els seus fills i filles durant unes hores i en dies puntuals. La franja d'edat dels infants va des dels quatre mesos fins als catorze anys.


Així, doncs, 'l'Espai', com s'anomena el servei, s'oferirà a Puigcerdà de dilluns a divendres en horari de tarda i dissabte matí i tarda. També s'oferirà un dia concret i de manera itinerant a altres municipis de la comarca. En el cas de Puigcerdà, el servei s'ubicarà al local d'entitats, al carrer Raval de les Monges.

En un inici el programa acollirà un màxim de deu infants per dia. Si bé estarà obert a totes les famílies que ho sol·licitin, si la demanda és alta s'establiran uns criteris de selecció, prioritzant les persones amb risc d'exclusió social.  


Pel que fa al cost del servei per a les famílies, des de Serveis Socials estan estudiant la possibilitat d'establir un sistema de copagament, amb un preu simbòlic.

L'ens cerdà ja ha obert un procés de selecció per contractar les quatre persones que s'encarregaran de fer el monitoratge amb l'objectiu que el servei es posi en marxa al juliol.

La iniciativa s'emmarca dins el programa 'Temps x cures', impulsat pel departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat.

Parlen al Vídeo: JOAN BRAGULAT, DIRECTOR SERVEIS SOCIALS CERDANYA