PUIGCERDÀ FARÀ MÉS EFICIENTS ENERGÈTICAMENT DIVERSOS EQUIPAMENTS MUNICIPALS

L'ajuntament de Puigcerdà ha posat en marxa un pla per fer que diversos equipaments municipals siguin més eficients energèticament. En una primera fase, s'actuarà al teatre del casino Ceretà, que des de finals d'any és de titularitat municipal, i a la llar d'infants. Concretament, al teatre es substituirà l'antiga caldera de gasoil per una de biomassa i a l'escola bressol s'hi preveu instal·lar plaques fotovoltaiques.

La caldera de biomassa que s'instal·larà al teatre tindrà un cost d'uns 160.000 euros, dels quals 70.000 els aportarà la diputació de Girona, a través de l'Àrea de Medi Ambient. Pel que fa a les plaques fotovoltaiques de la llar d'infants, aquestes suposaran una inversió de 64.000 euros. Des de l'ajuntament veuen important poder-se a acollir als diferents ajuts que hi ha en matèria d'eficiència energètica.

Més endavant, es preveu actuar a la biblioteca Comtat de Cerdanya, on es substituiran deu de les dotze finestres de la primera planta per millorar el tancament de l'edifici. Aquesta actuació compta amb una inversió d'uns 26.000 euros.

Parlen al Vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ