L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ FA BALANÇ DELS PRIMERS 130 DIES DE MANDAT

L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ FA BALANÇ DELS PRIMERS 130 DIES DE MANDAT, MARCATS PER LA SOLUCIÓ DE TEMES URGENTS, COM ARA EL PAGAMENT DE FACTURES PENDENTS. Els màxims representats del consistori han tractat diversos temes, com ara les finances, la seguretat o el tractament de residus.

L'alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, i el 1r tinent d'alcalde, Francesc Armengol, han exposat aquest dimarts en roda de premsa el balanç dels 130 primers dies de mandat. El govern de coalició, format per quatre regidors de Junts i quatre de Futur per Puigcerdà, han recalcat que treballen de manera “conjunta i coordinada” per la vila “sense importar els colors polítics”. Els màxims representats del consistori han tractat diversos temes, com ara les finances, la seguretat, el tractament de residus o  l'habitatge. També han explicat que han hagut de prendre desicions ràpides per solucionar temes urgents, com ara el pagament de factures pendents, i que això els ha dificultat engegar nous projectes.

Han detallat que l'actual consistori ja ha pagat més 1.600.000€ en 426 factures que estaven registrades abans del 17 de juny, però que encara queden per pagar més de 650 factures amb un valor total d’1.560.000€. 

Pel que fa a l'increment del sou que han tingut els regidors i regidores, han explicat que han trobat una fòrmula perquè això no comporti un major cost a la ciutadania.

A l'àrea de recursos humans, s'han trobat “amb uns sous molt dispars entre treballadors de les mateixes àrees funcionals, el que provoca una certa desmotivació en alguns dels empleats”. Per aquest motiu, han iniciat un procés d’estabilització i reordenació del personal. També han lamentat la falta de personal al consistori i han avançat que obriran noves places de treball, una d'elles per disposar d'una persona que es responsabilitzi de tramitar les subvencions. La manca d'efectius també és present a la Policia Local i a la Brigada Municipal. En aquest sentit, procuraran disposar de més personal en els pròxims mesos.

Des del consistori han explicat que els contractes de la gestió de l'aigua i de la recollida selectiva estan caducats un fet que, diuen, “s'evidencia als carrers”. També han avançat que incrementaran la taxa d'escombraries, uns 20 euros anuals.

Millores al museu Cerdà i al casino Ceretà, una nova fira de Nadal, dinamitzar l'entorn de l'estany durant tot l'any, millorar la comunicació amb els barris i pobles agregats o impulsar un nou servei de tax bus, són alguns dels projectes que preveuen endagar en els pròxims mesos.

Parlen al vídeo:

FRANCESC ARMEGOL, TINENT D'ALCALDE DE PUIGCERDÀ

JORDI GASSIÓ, ALCALDE DE PUIGCERDÀ