EL PSC S’IMPOSA A LA CERDANYA EN LES ELECCIONS GENERALS AMB UN 21,9% DELS VOTS

La formació política més votada a la Cerdanya en les eleccions espanyoles del 23 de Juliol ha estat el PSC, que ha arreplegat el 21,9% dels vots dels ceretans i ceretanes. Les formacions de dreta i extrema dreta, PP i Vox, han crescut a la comarca.

El Partit Socialista de Catalunya ha estat el més votat a la comarca de la Cerdanya en les eleccions espanyoles del 23 de Juliol, obtenint el 21,9% del total de vots amb un creixement del 83,7%. Ha desbancat a Esquerra Republicana, formació que enguany ha obtingut el 18,7% dels vots,  un 44,2% menys que en els últims comicis en la que va ser la més votada.

Junts ha estat el segon partit més votat amb el 21,8%, descendint tres punts percentuals respecte 2019. En aquest sentit, l’exalcalde de Puigecerdà i candidat del partit al Senat per la circumscripció de Girona, Albert Piñeira, no ha aconseguir prous vots per ser senador. Per la seva banda, la CUP ha perdut el 50% dels vots de la Cerdanya, sent la formació escollida pel 4,5% dels ceretans.

Les formacions de dreta i extrema dreta espanyoles també han crescut a la comarca pirinenca. El PP ha obtingut fins a un 110,4% més de vots que l’any 2019, esgarrapant el 13’9% del total. Per la seva banda, Vox ha rebut el 6,5% de les butlletes dels votants de la comarca.