COLL DE NARGÓ, PRIMER A L’ALT PIRINEU I ARAN A REBRE UN RETORN PELS EXCEDENTS D’AUTOCONSUM

Coll de Nargó ha estat el primer municipi de l’Alt Pirineu i Aran a signar un contracte, amb l’energètica PEUSA, per rebre compensacions dels excedents d’autoconsum. El municipi espera que l’energia que envia a la xarxa, li permeti estalviar entre un 20 i un 25% a la factura.

Coll de Nargó és el primer municipi de l’Alt Pirineu i Aran a adherir-se al contracte de l’energètica PEUSA, promogut per l’Associació Catalana de Municipis, per a la compensació d’excedents d’autoconsum. El municipi compta amb plaques solars a l’escola, la Dinosfera i la zona esportiva, que fins ara enviaven l’excedent a la xarxa sense cap retorn. 

La signatura del contracte s’ha formalitzat aquest dimecres, a l’Espai la Dinosfera, lloc que ja funciona amb energia verda. L’acte ha comptat amb la presència del delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Castells. 

L’ajuntament de Coll de Nargó espera que aquesta compensació els permeti estalviar entre un 20% i un 25% de la factura. Tot i això l’objectiu en un futur es emmagatzemar l’energia produïda i funcionar només amb l’autoconsum. Amb aquest contracte, el consistori rebrà 8 cèntims per cada Kilowatt que vagi a la xarxa.

En total a la província de Lleida hi ha 7 ajuntaments que s’han adherit a aquest contracte i s’espera que el de la Seu d’Urgell sigui el següent a l’Alt Pirineu i Aran. 

Parlen al vídeo:

MARCEL DORNA, DIRECTOR GENERAL DE PEUSA ENERGIA

MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ