COMPROMÍS PER TREMP ACONSEGUEIX LA MAJORIA ABSOLUTA

Compromís per Tremp ha guanyat per majoria absoluta, amb 7 regidors, i Sílvia Romero serà alcaldessa. Junts manté els 3 regidors actuals, mentre que Esquerra, passa de 4 a 2. I entra al consistori Ara Tremp, amb un únic regidor.

Compromís per Tremp ha guanyat per majoria absoluta, amb 7 regidors, i Sílvia Romero serà alcaldessa. Fins ara, el mateix grup comptava amb sis regidors i estava a l’oposició. Romero guanya aquestes eleccions, on l’escenari que es presentava era molt diferent d’altres vegades, ja que hi havia fins a 7 candidatures que optaven a l’alcaldia.

Junts, encapçalat per Quim Delgado, manté els 3 regidors actuals, mentre que Esquerra, liderada per l’actual alcaldessa, Maria Pilar Cases, passa de 4 a 2. I entra al consistori Ara Tremp, amb Pep Fillat com a únic regidor.

Pel que fa a la resta de la comarca del Pallars Jussà, a la Pobla de Segur, Esquerra, amb Marc Baró al capdavant, manté la majoria absoluta, tot i passar de 7 a 6 regidors, PSC manté els tres que ja tenia i Junts passa de un a dos.

Alguns canvis significatius són la victòria de Fem Conca de Dalt que s’ha presentat per primera vegada al municipi, i la també victòria d’Esquerra a Castell de Mur on fins ara hi havia Junts al govern.

A Salàs de Pallars, Compromís perd la majoria i un pacte entre Esquerra i la CUP els podria prendre l’alcaldia, a Isona Junts pren l’alcaldia a Esquerra, i també Junts s’imposa clarament a Gavet de la Conca i a Llimina. A Torre de Capdella, en canvi, l’històric alcalde Josep Maria Dalmau, revalida l’alcaldia per Esquerra amb majoria absoluta, igual que a Sant Esteve de la Sarga que Jordi Navarra seguirà alcalde. Altres municipis del Jussà hauran de buscar l’entesa per governar.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ROMERO, CAP DE LLISTA DE COMPROMÍS PER TREMP