CONCA DE DALT ES MOBILITZA CONTRA LA CONSTRUCCIÓ D’UNA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ QUE CREUARIA EL MUNICIPI

L’Ajuntament i els veïns i veïnes de Conca de Dalt s’han començat a mobilitzar per mirar d’aturar una línia d’alta tensió que creuaria bona part del municipi. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Conca de Dalt ha aprovat en un ple extraordinari urgent una moratòria en la concessió de determinades llicències urbanístiques, igual que han fet els ajuntaments de Tremp o Talarn.

L’Ajuntament i els veïns i veïnes de Conca de Dalt s’han començat a mobilitzar per mirar d’aturar una línia d’alta tensió que creuaria bona part del municipi. Es tracta d’una línia aèria d’evacuació que es construiria si tiressin endavant les macroplantes solars projectades a la zona de Figuerola d’Orcau, al municipi d’Isona i Conca Dellà, en cas que no s’hagués construït encara la subestació que s’ha d’instal·lar en aquell indret, justament per assumir tota aquesta nova electricitat que es generaria.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Conca de Dalt ha aprovat en un ple extraordinari urgent una moratòria en la concessió de determinades llicències urbanístiques, igual que han fet els ajuntaments de Tremp o Talarn.

La paralització de llicències, però, no afectarà els particulars que es vulguin posar plaques solars a casa o aquelles granges que vulguin fer una instal·lació per a ús propi.
A banda d’aquesta acció, tant l’Ajuntament com els comuns de veïns dels diferents pobles afectats i els veïns i veïnes a títol personal ja han començat a recollir i presentar al·legacions contra la línia. Els darrers dies s’han produït reunions informatives a diferents pobles. Hi ha temps per presentar les al·legacions fins al pròxim 19 d’agost. A banda, els darrers dies també ha aparegut una pintada en contra de la línia a la carretera d’Aramunt.

Parlen al vídeo:

MARTÍ CARDONA, ALCALDE DE CONCA DE DALT