CONÈIXER EL FORMATGE PER A DONAR-LI VALOR
Més de 200 joves de la Seu d’Urgell es formen per a conèixer tot el que envolta el formatge. Entre els participants en sortiran els membres del jurat jove, del Concurs de Formatges a la Fira de Sant Ermengol.
Més de 200 alumnes de la Seu d’Urgell es formen per participar en el jurat jove, del Concurs de Formatges de la Fira de Sant Ermengol. La proposta s’adreça a l’alumnat de segon curs d’educació secundària, dels instituts de la ciutat. Entre tots els participants s’escolliran nou persones, que formaran part del jurat jove, que tindrà lloc el 19 d’octubre, a la tarda.
La formació ha anat a càrrec de professors de l’Escola Agrària del Pirineu, per conèixer tot el procés que implica la producció de formatge. Des de la feina de l’agricultor, fins al moment de la venda.
En la part final de la proposta, l’alumnat ha pogut degustar tres tipus de formatge: d’ovella, de vaca i de cabra.
La Fira de Sant Ermengol tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre, a la capital urgellenca. L’esdeveniment celebrarà la trentena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.
Parlen al vídeo:
GEMMA TÒ, TINENT D’ALCALDE DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE LA SEU D’URGELL
NATI VALLS, PROFESSORA DE L’ESCOLA AGRÀRIA DEL PIRINEU