CONVERSES AL TROS PER CONÈIXER ELS CULTIUS EXPERIMENTALS AL JUSSÀ

Una quinzena d’agricultors del Pallars Jussà s’han reunit aquest dimarts a una finca de Salàs de Pallars per conèixer un sistema de compostatge eficient i visitar les parcel·les experimentals de Pallars Actiu.

Una quinzena d’agricultors del Pallars Jussà s’han reunit aquest dimarts a una finca de Salàs de Pallars per conèixer un sistema de compostatge que pot suposar estalvi econòmic i millora del rendiment en les seves parcel·les.

Al mateix temps, s’ha visitat una de les finques experimentals que Pallars Actiu està treballant amb col·laboració amb tres pagesos de la zona per veure la viabilitat de nous cultius ecològics al Pallars Jussà. Unes activitats que s’han organitzat conjuntament entre Pallars Actiu i el Programa Treball a les comarques.

A principis de febrer es van sembrar tres parcel·les amb farratges, cereals i llegums ecològiques en diferents zones de la comarca. Ara, durant tres anys se n’estudiarà el comportament a través de controls periòdics. Mentrestant, per donar-ho a conèixer entre el sector primari, s’han organitzat les Converses al tros, on se’n veurà l’evolució de la sembra però es combinarà amb el debat sobre diferents temàtiques, com en aquest cas el compost.

El proper 4 de maig es visitarà la finca experimental de Tremp i el 18 de juliol la de Sant Esteve de la Sarga. També s’ha programat una visita a una experiència de referència en cultius de cereals en ecològic al Berguedà.

Parlen al vídeo:

JORDI PUIG, ASSESSOR AGRÍCOLA

FLORS PALLÀS, GERENT PALLARS ACTIU