TREMP ACOLLIRÀ ELS ESTUDIS D’INFERMERIA AL PIRINEU A PARTIR DEL CURS 2024-2025

Si no hi ha cap canvi d’última hora, Tremp acollirà a partir del curs 2024-2025 els estudis d’Infermeria que la Universitat de Lleida oferirà al Pirineu. Així ho ha confirmat el gerent de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes.

Si no hi ha cap canvi d’última hora, Tremp acollirà a partir del curs 2024-2025 els estudis d’Infermeria que la Universitat de Lleida oferirà al Pirineu. Així ho ha confirmat el gerent de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, després de la informació apareguda aquest dimarts al diari Segre, on s’assenyala que ja aquest curs que ve, deu alumnes de la UdL ja faran el quart curs a l’Alt Pirineu i Aran.

Aquests 10 estudiants cursaran el primer semestre a Tremp i el segon semestre distribuïts per les cinc comarques de l’Alt Pirineu i a Aran.

Pel que fa a la implantació del grau d’Infermeria al Pirineu, s’ha remarcat que encara s’ha d’ultimar detalls com el nombre d’estudiants o bé els espais per cursar-lo. També Ramon Jordana, director dels serveis territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran ha apuntat que és una molt bona notícia. I ha explicat que en matèria d’Educació al setembre es preveu desplegar els serveis territorials, així com començar a treballar amb una borsa de professionals de la vegueria.

Tot plegat s’ha donat a conèixer en la reunió mensual del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de l’Alt Pirineu i Aran, celebrada aquest dimarts a Tremp. On també s’ha informat d’inversions en centres educatius en matèria d’eficiència energètica per uns dos milions i mig d’euros, dos programes d’inversions en millora d’accessos rodats i no rodats, i en matèria de salut s’ha abordat també la problemàtica de la falta de professionals al territori, com és el servei de llevadoria, i s’ha remarcat que en breu s’anunciarà un pla de captació de personal a tot el sistema sanitari però parant especial atenció a les zones rurals.

Parlen al vídeo:

MIQUEL ABRANTES, GERENT DE LA REGIÓ SANITÀRIA DE L’ALT PIRINEU I ARAN

RAMON JORDANA, DIRECTOR EDUCACIÓ ALT PIRINEU I ARAN