CREIX UN 220% EL NOMBRE DE NOVES INSTAL·LACIONS D’AUTOCONSUM ENERGÈTIC AL PALLARS JUSSÀ

El Pallars Jussà ha tancat el 2022 amb 46 noves instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, un 220% més de les que es van posar en marxa l’any anterior. Aquestes noves instal·lacions produeixen actualment una potència de 0,24 MW de generació.

El Pallars Jussà ha tancat el 2022 amb 46 noves instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, un 220% més de les que es van posar en marxa l’any anterior. Aquestes noves instal·lacions produeixen actualment una potència de 0,24 megawatts de generació.

Des del Consell Comarcal del Pallars Jussà han apuntat que aquestes xifres “confirmen l’aposta d’aquest territori per a la implantació d’energies renovables i per l’autoconsum”. Aquesta tendència, afegeixen, “ve motivada, d’una banda, per la crisi energètica del darrer any i de l’altra per l’incentiu de les ajudes europees a les renovables que han facilitat la seva implementació a nivell particular i col·lectiu”.

A banda, aquesta tendència és extrapolable a tot Catalunya on, només en el tercer trimestre de l’any 2022, es van registrar més instal·lacions que en tot l’any 2021. Segons les dades actualitzades de l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya, s’han superat les 60.200 instal·lacions d’autoconsum que tenen una potència total de 466 megawatts.