DANSÀNEU INAUGURA LA TRENTA-UNENA EDICIÓ AQUEST DIUMENGE

Una actuació de dansa i música, a càrrec de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, inaugurarà la 31a edició del Festival de Cultures del Pirineu, Dansàneu.

El Festival de Cultures del Pirineu, Dansàneu s’inaugura aquest diumenge, 24 de juliol, amb un espectacle de dansa i música que retorna al format gran, a càrrec de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya.
L’esdeveniment recupera la normalitat, en la seva 31a edició, després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia. El Festival, que l’any passat va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, programa una trentena d’espectacles amb artistes d’alt nivell, nacionals i internacionals, que situen el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.
Durant el primer dia del festival, Laura Farré, també presentarà el seu segon àlbum ‘Nimbus’, a l’església de Sant Joan d’Isil. L’actuació és emmarcada dins la presentació de l’exposició ‘Llepada celestial: el Romànic aneuenc vist per Tatsuji Ohara’, una mostra pictòrica del prestigiós pintor japonès.
Aquesta edició ofereix una trentena d’espectacles repartits entre tres franges horàries: matinal, vespertina i de nit. Entre els participants hi haurà referents de la cultura contemporània com Carme Sansa o Maria Rossel, que compartiran protagonisme amb Marc Parrot o Joana Serrat.
El Festival és impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, amb el qual es reivindica el seu origen i les arrels pirinenques amb un eslògan explícit: ‘Que el Dansàneu se celebri al Pallars, és el millor que pot passar’.