DIVERSES POBLACIONS PALLARESES I RIBAGORÇANES CELEBREN LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Diverses poblacions del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça han celebrat aquest cap de setmana la Diada Nacional de Catalunya amb xerrades, concerts i ofrenes florals.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp han organitzat l’acte central de la Diada Nacional de Catalunya a la comarca aquest dissabte al vespre, a l’Epicentre de Tremp. A banda dels parlaments polítics, l’acte ha comptat amb una conferència a càrrec de la historiadora Queralt Solé, que ha repassat alguns dels episodis històrics que ajuden a entendre el significat de l’11 de setembre, entre altres aspectes.
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat el fet que des de l’any 2014 es realitza aquest acte conjunt.

Sort ha commemorat la Diada amb la tradicional ofrena floral a l’estàtua del general Moragues, així com amb diversos parlaments, actuacions musicals i un tast de vins i formatges. Per la seva banda, al Pont de Suert aquest diumenge també s’hi ha organitzat nombroses activitats, com ara ball de bastons o un vermut popular.
A la Pobla de Segur s’ha fet una ofrena i una actuació musical; a Isona s’ha dut a terme un homenatge a les dones ramaderes i pageses; a Esterri d’Àneu, l’Ecomuseu ha organitzat una jornada de portes obertes a Casa Gasia; i la Vall de Boí ha organitzat un acte commemoratiu a Sant Climent de Taüll, entre altres poblacions que s’han sumat a la celebració de la Diada.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ