DRETS SOCIALS FA UNA CRIDA DES DE LA SEU PER TROBAR FAMÍLIES D’ACOLLIDA A L’ALT PIRINEU

El Departament de Drets Socials ha presentat a la Seu d’Urgell la campanya ‘Acollir és fer família’ per trobar noves llars a l’Alt Pirineu, on actualment hi ha 6 infants acollits.

El Departament de Drets Socials ha presentat a la Seu d’Urgell la campanya ‘Acollir és fer família’, amb l’objectiu d’aconseguir més famílies que vulguin aportar un entorn pròxim a infants i joves, que han viscut situacions complicades. A l’Alt Pirineu actualment hi ha 4 infants acollits en 3 famílies i 2 en famílies col·laboradores de cap de setmana i vacances, segons dades de setembre. Tot i això hi hauria uns 150 infants susceptibles de ser acollits a la vegueria.

En l’acte hi ha participat diversos testimonis que han explicat la seva experiència com la de la Rosa. Ella és família d’acollida monoparental, va acollir l’Àlex quan tenia 2 anys i ara en té 23.

Actualment a tot Catalunya hi ha 927 infants en acolliment en 780 famílies i 148 infants en 137 famílies col·laboradores que formen part del programa de caps de setmana i vacances.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA FORNÉ, DIRECTOR DE L’INSTITUT CATALÀ DE L’ACOLLIMENT I L’ADOPCIÓ

ROSA I ÀLEX, FAMÍLIA D’ACOLLIDA