DURANT LA FIRA DE LA POBLETA ES TORNA A RECLAMAR AJUDES CONTRA ELS ATACS DE LA FAUNA SALVATGE

Aquest cap de setmana la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà, ha celebrat la tradicional fira ramadera. Una fira que acull també el concurs comarcal de Cavall pirinenc i el concurs de raça Vaca Bruna dels Pirineus. Aquest concurs, que compta amb una elevada participació de ramaders de la zona, enguany ha tingut com a novetat l’exposició dels animals guanyadors durant l’entrega de premis amb l’explicació de les puntuacions rebudes per part del jutge.

La fira també ha comptat amb una mostra extensa de diferents oficis artesans, un espai de jocs per als més petits i el mercat firal amb una gran varietat de productes.

També s’ha aprofitat l’assistència de diferents membres del govern català, com el delegat territorial a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Perez, i la consellera de Drets socials, Violant Cervera, per reclamar una vegada més actuacions contra els atacs de la fauna salvatge que pateix el bestiar.

La consellera Cervera, ha posat de relleu la riquesa del territori i la necessitat de potenciar-la per evitar el despoblament.

A més es tracta d’una fira molt participativa i els veïns i veïnes de la vall han dit a terme diferents activitats. Una de les més destacades és l’exposició sobre la història ramadera de la zona.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

VIOLANT CERVERA, CONSELLERA DE DRETS SOCIALS