UNA JORNADA DEBAT LA MILLORA DE L’ACCESSIBILITAT ALS MUSEUS

El Museu Hidroelèctric de Capdella va acollir dilluns la jornada “Mediació i accessibilitat” dins el marc del Pla d’accessibilitat de museus i centres i espais d’arts visuals de Catalunya, amb la finalitat de formar persones programadores, responsables i tècniques dels museus, centres i espais d’arts visuals, així com el personal d’atenció al públic i a totes aquelles persones interessades que intervenen en la mediació.

El Museu Hidroelèctric de Capdella va acollir dilluns la jornada “Mediació i accessibilitat” dins el marc del Pla d’accessibilitat de museus i centres i espais d’arts visuals de Catalunya, amb la finalitat de formar persones programadores, responsables i tècniques dels museus, centres i espais d’arts visuals, així com el personal d’atenció al públic i a totes aquelles persones  interessades que intervenen en la mediació.

La jornada ha comptat amb una ponència marc de Montserrat Garcia Blasco, membre de la junta directa de la Federació ECOM, referent en accessibilitat. I a continuació ha tingut lloc una taula rodona amb la participació de la Cooperativa Alba Jussà de Tremp, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i el Club Social El Picot de la Seu d’Urgell i l’Associació de Discapacitats de la Val d’Aran, que han exposat les línies de treball que estan desenvolupant.

La part més pràctica ha estat la visita al Museu Hidroelèctric de Capdella de la mà dels guies de la Cooperativa Alba Jussà. Maite Trepat Burgués, directora de l’Associació Alba, ha explicat també diferents projectes artístics fets pels membres de l’Associació.

Parlen al vídeo: SÒNIA BLASCO, COORDINACIÓ MUSEÍSTICA DEL SERVEI DE MUSEUS