EL BANC D’AJUDES DE SUPORT DEL PALLARS JUSSÀ INCREMENTA UN 35% ELS USUARIS EN UN ANY

El 2021 es van incrementar un 35% les consultes al banc d’ajudes de suport del Pallars Jussà. Aquest equipament està gestionat pel Consell comarcal i cedeix temporalment materials de suport a persones que pateixen alguna patologia que limita la seva autonomia.
Moltes de les consultes es fan al mateix domicili de la persona usuària per tal de buscar el producte més adient tant per a ella com pel seu habitatge.
La cessió d’aquest material evita als usuaris haver-lo de comprar o bé alguns usuaris que el necessiten a llarg termini poden provar-lo abans de fer la compra definitiva.
Aquest servei compta també amb una terapeuta ocupacional, que analitza la situació de cada pacient i s’encarrega fer un assessorament individualitzat sobre quins materials responen millor a les seves necessitats.
El producte de suport que més s’ha deixat són les cadires de rodes autopropulsables, és a dir, aquelles que pot manejar de manera autònoma el mateix usuari, o bé, l’acompanyant. Però el banc compta amb una gran varietat de materials.