ES PROMOU LA CUINA DE BOSC ENTRE ELS RESTAURADORS DEL PALLARS

Des del programa Al teu gust, aliments del Pallars segueixen les formacions dedicades als restauradors del Pallars Jussà. En aquesta ocasió s’ha fet un taller dedicat a la Cuina de Bosc, per tal d’aprofitar els recursos quilòmetre zero del territori. Un projecte que fa tres anys que es treballa conjuntament amb la Fundació Alicia.
Per tal d’elaborar el producte al taller s’ha fet una sortida de camp per recollir les plantes i un cop a la cuina s’ha improvisat diferents tipus de plats amb el que s’ha trobat.
També es remarca que s’ha de potenciar la figura del recol·lector per ajudar a que s’introdueixin aquests productes a la cuina però s’ha de ser respectuós amb l’entorn i vigilar la forma d’agafar les plantes perquè sigui sostenible.
En una primera fase es va treballar més la recerca de la tipologia de producte que s’utilitzava i quin es podia incloure i es van dissenyar receptes de la mà de la Fundació Alicia, ara s’està a la fase de divulgació dels plats elaborats. Algunes receptes es poden trobar ja al canal de Youtube Canal Girella i s’està valorant la possibilitat de fer un llibre de Cuina de Bosc.

Parlen al vídeo:
DOLORS ETXALAR, TÈCNICA PROMOCIÓ ECONÒMICA TREMP
CLÀUDIA GOZZI, RESTAURADORA
MARIANO GONZALVO, FORMADOR RESTAURACIÓ