TREBALLADORS DE LA RESIDÈNCIA FIELLA DECLAREN QUE TOTS COMPARTIEN UN MATEIX VESTIDOR SENSE VENTILACIÓ

Set persones que treballaven a la residència Fiella quan es va produir el brot de covid-19 que va acabar amb la vida de 64 ancians han declarat aquest dimarts com a testimonis al jutjat de Tremp. Ho fan en el marc de les causes obertes contra la directora i contra la responsable d’Higiene Sanitària de la residència Fiella en el moment del brot, el novembre del 2020, en les qual hi ha citades a declarar una cinquantena de persones.
Una de les advocades de l’acusació popular i d’algunes de les famílies dels residents que van morir, Maria Nolla, ha explicat als mitjans de comunicació que en aquesta nova sessió de declaracions s’ha repetit la situació d’altres dies. Comenta que “hi ha testimonis que diuen que hi havia material i els donaven mascaretes, i després hi ha l’altra versió, els que diuen que portaven les mascaretes més de quinze dies, que se n’havien de comprar a les farmàcies i que quan en demanaven els feien mala cara, o que no hi havia cap mena de control”.
Una de les novetats aportades aquest dimarts per part d’alguns testimonis -sempre segons la versió oferta per Nolla- és que tots els treballadors de la residència “es canviaven en un mateix vestuari, situat en un soterrani, molt mal ventilat i compartint les taquilles”.
Nolla ha assegurat que aquest fet ha estat el que més els ha sorprès d’aquesta jornada de declaracions. L’advocada ha apuntat que el fet de compartir vestidor i moure’s per diferents plantes hauria contribuït a escampar el virus.