EL BESTIAR TORNARÀ A PROTAGONITZAR LA FIRA DE LA POBLETA DE BELLVEÍ

La presència de cavalls, vaques i ovelles tornarà a ser el punt fort de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí. La gastronomia també tindrà protagonisme i aquest any incorpora com a novetat un tastet de Fira per sopar. El tret de sortida de la fira serà la jornada divulgativa el divendres 6 d'octubre. En aquesta edició inclourà un acte central, com és la conferència de la historiadora Mar Bacardit sobre els orígens de la Fira. També inclourà un maridatge de formatges i vins, on els protagonistes seran el formatges del Pallars i vins de la zona i de la resta de Catalunya.

El dissabte 7 d'octubre se celebrarà la 9a edició del Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC), amb una quarantena d'exemplars, procedents d'explotacions del Pallars Jussà. Els animals premiats dins d'aquest concurs comarcal de cavall són els que després participaran al Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que enguany se celebrarà en aquest mateix municipi, a la Torre de Capdella, el 18 de novembre.

Finalment, el diumenge 8 d'octubre tindrà lloc el 25è Concurs d'Animals de Raça Bruna dels Pirineus, amb una cinquantena de vaques de diferents races, la majoria d'explotacions del municipi. En aquest edició es farà per primera vegada un sopar on es podran tastar plats de restaurants de la vall i de la comarca. En aquesta edició, la Fira presenta una exposició fotogràfica titulada 'L'Albert de les Egües', de Pere Montiel on s'explica el cicle sencer dels cavalls.