EL CCAU DEMANA AGILITAT EN LA CONSTRUCCIÓ D’UN MAGATZEM D’ASSECAMENT D’ESTELLA

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell demana tirar endavant un magatzem d’assecament d’estella per poder subministrar els equipaments municipals, els quals ja han fet el canvi perquè les calderes puguin funcionar amb aquest combustible.

Gairebé totes les calderes dels equipaments municipals a l’Alt Urgell estan preparats per començar a funcionar amb estella, que s’extraurà dels mateixos boscos de la comarca. Per tirar endavant aquest projecte es contemplava la construcció de dos magatzem per assecar la fusta, tot i que finalment es va decidir crear-ne un d’únic a Coll de Nargó. 

La fusta necessita un procés de gairebé un any per transformar-se en estella, i tot i que les instal·lacions en els equipaments ja estan llestes, per la falta del magatzem d’assecament, el Consell Comarcal encara no disposa d’aquest combustible. 

La transformació s’ha dut a terme a través del projecte Forest4Local, que va néixer a l’Alt Urgell, i ha continuat a través del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. 

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL