EL CONSELL COMARCAL DEMANA QUE NO ES TANQUI L'OFICINA DEL DEPARTAMENT D'ACCIÓ CLIMÀTICA A PUIGCERDÀ

EL CONSELL COMARCAL DEMANA QUE NO ES TANQUI L'OFICINA DEL DEPARTAMENT D'ACCIÓ CLIMÀTICA A PUIGCERDÀ

El Consell Comarcal de Cerdanya ha mostrat la seva preocupació davant el tancament imminent que hi haurà de l’oficina del Departament d’Acció Climàtica a Puigcerdà. Des de l’ens han explicat que, a petició del president, Isidre Chia, el grup parlamentari de Junts per Catalunya, el diputat pirinenc Jordi Fàbrega i el portaveu de la Comissió d’Acció Climàtica, Salvador Vergés, han registrat una pregunta parlamentària escrita al conseller d’Acció Climàtica en David Mascort per demanar que l’oficina comarcal continuï a Puigcerdà, en les instal·lacions que l’Ajuntament de Puigcerdà vol condicionar per acollir-la, a l'antic Punt Cat.

Tot plegat, remarquen, ho han fet un cop assabentats de la decisió política d’un canvi imminent de trasllat de l’oficina comarcal d’Acció Climàtica a Bellver de Cerdanya i el tancament de l’oficina comarcal de Puigcerdà. Des de l'ens cerdà i des de l'ajuntament puigcerdanenc demanen explciacions al conseller Mascort i li han traslladat per carta la seva disconformitat.

Actualment l'oficina de Bellver ja està en funcionament, però donant servei només dos dies a la setmana. Des de l'ens cerdà aposten per un augment de dies d’atenció directa al municipi de Bellver de Cerdanya, conservant l’oficina comarcal a Puigcerdà, tot donant un millor servei a tota la comarca. 

Preguntat per aquest mitjà, des del departament d’Acció Climàtica han explicat que el Departament ja va comunicar el mes de febrer a l’alcalde de Puigcerdà -aleshores, Albert Piñeira- que deixaven sense efectes l’acord de posar Oficina Comarcal al carrer Pic d’Eina, “degut a més de dos anys de retard amb els compromisos”. Des del Departament afirmen el passat mes de juny ja van fer un conveni amb l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya per instal·lar l’Oficina Comarcal en un espai municipal”. 

Parlen al vídeo:  ISIDRE CHIA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE CERDANYA