EL CONSELL COMARCAL RECLAMA A ADIF 'UN COMPROMÍS FERM' D'INVERSIÓ A LA R3

EL CONSELL COMARCAL DE CERDANYA RECLAMA A ADIF 'UN COMPROMÍS FERM' D'INVERSIÓ A LA LÍNIA R3 DE RODALIES. EL PRESIDENT DE L'ENS HA DENUNCIAT LA SITUACIÓ DE DEIXADESSA QUE PATEIXEN LES ESTACIONS DE LA COMARCA I HA REMARCAT LA IMPORTÀNCIA DEL SERVE

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha reclamat a ADIF que realitzi inversions a la línia R3. Tal com han explicat des de l’ens, el seu president, Isidre Chia, “s’ha posat en contacte amb ADIF davant la manca d’inversions a la Línia. Així, Chia ha denunciat “l’evident situació de deixadesa que pateixen les estacions de ferrocarril de la comarca, algunes en un estat deplorable i altres abandonades i completament vandalitzades”.

Chia considera que componen “una fotografia lamentable, que és l’expressió de l’oblit que pateix un mitjà de transport que s’hauria de potenciar, davant l’emergència climàtica, pel seu caràcter ecològic”. El president ha remarcat la importància d’aquesta línia “en una Europa que treballa per la unitat dels seus pobles, on Cerdanya és una cruïlla de camins, en la qual la línia R3 juga un paper important”. També ha destacat que és un transport clau per a Cerdanya i ha remarcat el caràcter històric de la línia, connectant Barcelona, Cerdanya amb la Tor de Querol, Tolosa i Paris.