EL DIMAT PIRINEUS ES CELEBRA PER SEGON ANY A LA SEU D’URGELL

El 15 d’abril es celebrarà, a l’Institut Joan Brudieu, el Dissabte de les Matemàtiques Transfronterer dels Pirineus. La proposta organitza la segona edició, amb l’objectiu d’apropar a l’alumnat de Batxillerat aquesta ciència a través de xerrades i tallers.

La segona edició del Dissabte de les Matemàtiques Transfronterer dels Pirineus tindrà lloc el 15 d’abril a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. L’activitat s’adreça a l’alumnat de Batxillerat, amb l’objectiu d’apropar les matemàtiques a través d’una proposta innovadora, que aprofita les manifestacions d’aquesta ciència en temes de diversos àmbits. 

La jornada començarà a tres quarts de deu del matí, amb diferents xerrades sobre aplicacions de l’àlgebra abstracta, l’atzar del món i els fractals, models matemàtics de la natura. Després de la pausa per esmorzar s’iniciaran els tallers, que es realitzaran per parelles, on l’alumnat posarà en pràctica el que han après durant la conferència. L’acte finalitzarà amb el lliurament de premis. 

L’anterior edició va comptar amb una quarantena de participants, amb alumnat de la Seu, de Tremp, de Puigcerdà i d’Andorra. 

El DiMaT Pirineus es basa en un projecte similar que s’organitza a l’Alt Empordà, des de fa 12 anys. La proposta és impulsada per la Fundació Ferran Sunyet i Balaguer, i compta amb el suport de l’IDAPA, el Departament d’Educació del Govern d’Andorra i el Servei Educatiu Alt Urgell – Cerdanya.