MILLORES A L’ACCESSIBILITAT DEL MUSEU DE LA SAL I ESTUDI SOBRE LA SALINITAT DEL BROLLADOR

Gerri de la Sal ja té a punt les millores d’accessibilitat a l’Alfolí per tal de fer l’accés universal i preveu obrir el museu al públic per Setmana Santa.

Gerri de la Sal ja té a punt les millores d’accessibilitat a l’Alfolí per tal de fer l’accés universal i preveu obrir el museu al públic per Setmana Santa.

S'hi ha instal·lat un ascensor per garantir l'accessibilitat física a totes les sales de l'edifici i s'ha adequat els patis interiors. Unes millores que fan visitable la primera planta del museu, fins ara inaccessible i que compta amb un recull de memòria oral dels antics saliners i un recorregut sobre la importància de la sal arreu del món.

Aquestes reformes, a banda de potenciar el museu i donar a conèixer el passat saliner de Gerri, també són un revulsiu per la vida social i cultural del municipi, ja que fan accessible tota una part de l’edifici de l’Alfolí amb sales polivalents.

D’altra banda, Gerri ja té registrat des de fa un temps la denominació de la sal que s’elabora al poble com a Sal de Gerri, està amb tràmits avançats per formar part de la Xarxa de museus de Catalunya i ara s’està treballant en un estudi sobre la salinitat del brollador per veure quins projectes futurs son viables que estarà llest a finals del 2023.

Amb aquestes reformes també s’ha aprofitat per restaurar material expositiu original com ara una empaquetadora de sal i les bàscules.

Parlen al vídeo:

AROA YAGÜE, DIRECTORA DEL MUSEU DE GERRI DE LA SAL

ANNA SENTINELLA, ALCALDESSA DE BAIX PALLARS