EL MUSEU DE CAPDELLA DIFON LA RECERCA FETA SOBRE LES GRANS RIUADES QUE HA PATIT LA VALL FOSCA
Al llarg de la història, la Vall Fosca ha patit les conseqüències de diverses riuades i inundacions. Ara, en el marc el projecte ‘Les mil cares dels museus’, impulsada per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, el museu de hidroelèctric de Capdella ha volgut divulgar tota aquesta tasca de recerca que s’ha fet sobre la qüestió.
Al llarg de la història, la Vall Fosca ha patit les conseqüències de diverses riuades i inundacions. Les més destacades han estat les de 1937 i 1982, i des del Museu Hidroelèctric de Capdella s’ha col·laborat en la recerca d’aquells fets realitzada per diversos estudiosos. Ara, en el marc el projecte ‘Les mil cares dels museus’, impulsat per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran per tal de donar a conèixer al públic en general la tasca que fan aquests equipaments de portes endins, el museu ha volgut divulgar tota aquesta tasca de recerca que s’ha fet sobre la qüestió.
Les primeres recerques les va fer Feliu Izard, un investigador que col·labora sovint amb el museu, que va treballar les riuades de 1937. Pel que fa a les de 1982, hi està treballant l’historiador de la Pobla de Segur, Josep Calvet, i compta amb la col·laboració d’una treballadora del museu, Sandra Luque. Les riuades han tingut diferents afectacions a indrets de la Vall.
Aquesta és la segona activitat organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella en el marc de ‘Les mil cares dels museus’, després de la que van realitzar fa uns dies dedicada a la recerca feta sobre les construccions de fusta a la vall.
Parlen al vídeo: EVA PERISÉ, DIRECTORA DEL MUSEU HIDROELÈCTRIC DE LA VALL FOSCA