UN VEÍ DE PUIGCERDÀ DEIXA EN HERÈNCIA 7,2 MEUR A LA RESIDÈNCIA I A L’HOSPITAL DE CERDANYA

L’Hospital de Cerdanya i la Residència de Puigcerdà han rebut fa pocs dies un regal de Nadal avançat: 7 milions dos-cents mil d’euros en total en donació de part de Joan Bonada Corretjans, un veí de Puigcerdà, que va morir fa dos anys.

L’Hospital de Cerdanya i la Residència de Puigcerdà han rebut fa pocs dies un regal de Nadal avançat. Un veí de Puigcerdà, mort fa dos anys, Joan Bonada Corretjans, va deixar establert al seu testament que el 75% de la seva herència es destinés a aquestes dues institucions. La seva voluntat s’ha fet efectiva ara, després de la recent mort de la seva esposa, Maria Rosa Enrich Gimeno. I suposa una donació total de set milions dos-cents mil euros.

Segons ha explicat en aquest mitjà un dels parents de Bonada, Joan Barnola, el seu tiet besavi “va marxar de Puigcerdà amb vint anys, literalment sense res, just després de la Guerra Civil” i es va establir a Veneçuela. Allà va fer fortuna amb diversos negocis, tot i que el principal va ser la creació d’una fàbrica on elaborava capses de cartró per a medicaments.

Bonada, que era el petit de nou germans, va viure a Veneçuela fins més enllà dels 80 anys, quan va tornar al Pirineu. La darrera dècada de la seva vida la va passar a cavall entre Andorra i Puigcerdà. A la Vila, de fet, s’hi estava quatre o cinc mesos l’any, fins que va morir a l’edat de 92 anys.

Pel que fa a les donacions, aquestes són de 3,9 milions d’euros per a l’Hospital de Cerdanya i de 3,3 milions més per a la residència. Barnola no té constància que Bonada deixés especificat a què volia que destinessin els diners les dues institucions però, amb to de broma, afegeix que esperen que serveixin per a bé, ja que són molts diners.

Des de l’Hospital de Cerdanya s’han mostrat molt contents amb aquesta donació. Tot i això, des del centre han explicat que encara no la poden acceptar, ja que l’encarregat de fer-ho és el Consell d’Administració. Aquest es reunirà el pròxim 13 de gener, data en la qual està previst que es faci efectiva ja aquesta acceptació.