VISIBLE PART DEL REFUGI ANTIAERI DE LA PLAÇA DEL DALDO A LA POBLA DE SEGUR

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està assegurant aquests dies l’entrada al refugi antiaeri de la Guerra Civil que hi ha sota la plaça del Daldo. La idea era fer visible l’espai a través una porta de vidre, però l’ensorrament que han trobat a l’interior fa que de moment no es puguin finalitzar els treballs previstos.

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està assegurant aquests dies l’entrada al refugi antiaeri de la Guerra Civil que hi ha sota la plaça del Daldo. Un amagatall que donava resguard als veïns i veïnes que vivien durant el conflicte armat a la zona. La idea era fer visible l’espai a través una porta de vidre, però l’ensorrament que han trobat a l’interior fa que de moment no es puguin finalitzar els treballs previstos. Tot i que quedarà visible una part des de l’exterior a través d’una porta reixada.

Aquesta és la segona fase del projecte de Memòria històrica, el qual ja compta amb un recorregut per diferents espais del poble on hi havia refugis i que estan senyalitzats amb plafons explicatius. Està pressupostada amb uns 30.000 euros i els treballs acabaran a finals d’any.

De cara a començaments del 2023, es farà l’estudi d’estabilitat pertinent i es buscarà més finançament per poder acabar de culminar el projecte.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA TIRBIÓ, REGIDOR TURISME LA POBLA DE SEGUR