EL DOCUMENTAL DE LA TRAVESSA CARROS DE FOC S’ESTRENA A LA VALL DE BOÍ

Divendres passat va tenir lloc a Barruera l’estrena del documental “Carros de Foc: La Travessa dels Refugis”, una producció que explica la història i la filosofia d’aquesta ruta que uneix els refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El poble de Barruera va ser l’escenari divendres passat de la primera projecció del documental “Carros de Foc: La Travessa dels Refugis”, una producció que explica la història i la filosofia d’aquesta ruta circular que connecta 10 refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
Els protagonistes del film són precisament alguns dels guardes d’aquests establiments, que van ser els que van idear la travessa a finals dels anys 80.

El documental explica com al principi la novetat de Carros de Foc va ser el fet de crear un recorregut on l’objectiu no era fer un cim, sinó una volta. Des d’aleshores la travessa s’ha anat popularitzant, i ara cada any són moltes les persones que dediquen diversos dies a fer aquesta de ruta de 65 km i més de 9000 metres de desnivell.

El documental, que es va gravar majoritàriament durant la pandèmia, és una producció d’Artic Outdoor. Després de la primera estrena a la Vall de Boí, coincidint amb el Garmin Mountain Festival, es podrà tornar veure també aquest dijous a Vielha.

Parlen al vídeo:

LAURA MORALES, GUARDA DEL REFUGI D’ESTANY LLONG