EL FRONTAL D’ALTAR I EL BALDAQUÍ RETORNEN A SANT SERNI DE TAVÈRNOLES

Sant Serni de Tavèrnoles recuperarà el frontal d’altar i el baldaquí amb una reproducció dels originals perquè les peces retornin al lloc d’origen. L’actuació tindrà un pressupost d’uns 30.000 euros.

Sant Serni de Tavèrnoles tornarà a lluir el frontal d’altar i el baldaquí, amb una reproducció dels originals, que es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Actualment al temple només s’hi conserva un estucat de l’època romànica. El projecte per a retornar les peces al seu lloc d’origen va començar fa més de cinc anys. Encara que falten moltes pintures, es recuperen dos dels elements principals. 

L’actuació, amb un pressupost d’uns 30.000 euros, és impulsada per l’Ajuntament de les Valls de Valira, amb el suport del Bisbat d’Urgell i la Diputació de Lleida. 

Sant Serni de Tavèrnoles es troba dins el nucli d’Anserall, era una important abadia benedictina, al mig del camí ral entre la Seu d’Urgell i Andorra. Actualment es conserva l’església romànica, que serveix de temple pel poble, on cada any s’hi celebra la festa de Sant Serni. 

Parlen al vídeo:

MOSSÈN JOSEP MARIA MAURI, VICARI GENERAL DE LA DIÒCESI D’URGELL

RICARD MATEU, ALCALDE DE LES VALLS DE VALIRA