EL GEOPARC ORÍGENS VOL POTENCIAR L’ECONOMIA LOCAL I DONAR VISIBILITAT AL PATRIMONI

El geoparc Orígens ha tret la convocatòria amb finalització el proper 15 de gener per rebre sol·licituds d’empreses privades que vulguin ser col·laboradores del Geoparc. L’objectiu és disposar d’una xarxa d’entitats col·laboradores amb un vincle directe amb el Geoparc per tal d’afavorir l’economia local.

El geoparc Orígens ha tret la convocatòria amb finalització el proper 15 de gener per rebre sol·licituds d’empreses privades que vulguin ser col·laboradores del Geoparc. Per aquesta convocatòria s’estableix un màxim de 30 empreses interessades en esdevenir entitat col·laboradora del Geoparc. L’objectiu és disposar d’una xarxa d’entitats col·laboradores amb un vincle directe amb el Geoparc per tal d’afavorir l’economia local. 

El geoparc des del seu inici treballa en col·laboració amb el territori i els seus veïns i veïnes.  Precisament per seguir amb aquesta dinàmica, a finals d’any es van instal·lar les oficines de l’ens a peu de carrer.

Per una banda es vol potenciar la marca geoparc al territori però també es vol ser pol d’atracció de turisme sostenible i així dinamitzar tot aquest sector privat de la zona que treballa amb productes relacionats amb el patrimoni.

Un dels projectes que s’ha començat a treballar en aquesta mateixa línia de difondre el patrimoni és el projecte Vigeocult que, mitjançant experiències immersives, reconstruirà la història geològica, paleontològica i cultural del geoparc amb tècniques de realitat virtual i augmentada.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, PRESIDENTA DEL GEOPARC ORÍGENS

JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA