EL GOVERN VOL GARANTIR EN BREU L’AVORTAMENT FARMACOLÒGIC I QUIRÚRGIC A L’ALT PIRINEU I ARAN

La consellera d’igualtats i feminismes, Tània Verge, ha remarcat aquest divendres des de Tremp que es treballa conjuntament amb el departament de Salut per aconseguir que a l’Alt Pirineu i Aran es garanteixi avortament farmacològic i quirúrgic.

La consellera d’igualtats i feminismes, Tània Verge, ha remarcat aquest divendres des de Tremp que es treballa conjuntament amb el departament de Salut per aconseguir que a l’Alt Pirineu i Aran es garanteixi avortament farmacològic i quirúrgic en breu.

També s’ha comentat que l’acompanyament en drets sexuals i reproductius a les dones és un dret essencial i que això passa per garantir el servei de llevadores, un altre punt que es treballa amb el departament de Salut.
Verge ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació del nou Acord Marc 2022-2025 que permetrà desplegar les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes durant aquest període. I on s’ha remarcat que l’acord ha tingut la voluntat d’adaptar-se a les característiques de cada territori.

Un dels punts que s’ha destacat és l’augment pressupostari en els diferents aspectes que també ha repercutit equitativament als territoris. En el cas de l’Alt Pirineu i Aran el pressupost és de prop de 3,9 milions d’euros. En aquest sentit, al tractar-se d’un departament de nova creació també s’ha buscat l’agilitat en el finançament.

Parlen al vídeo: TÀNIA VERGE, CONSELLERA D’IGUALTATS I FEMINISMES