EL MUSEU DE LA MOTO DE BASSELLA RET HOMENATGE A DERBI EN EL CENTENARI DE LA MARCA

L’exposició ‘Més Derbi. Dels carrers als circuits’, que es pot visitar fins el març de 2023 al Museu de la Moto de Bassella, coincideix amb el centenari de la marca i ha rendit homenatge a Andreu Rabasa, fill del fundador.

Coincidint amb el centenari de la creació de la marca Derbi, el Museu de la Moto de Bassella, ha presentat l’exposició temporal ‘Més Derbi, dels carrers als circuits’. La mostra recull una cinquantena de models, on s’agrupen des dels populars ciclomotors que la gent utilitzava al dia a dia, fins a les motocicletes de competició que van aconseguir diferents títols mundials.

La marca té l’origen en les Biciletes Rabasa, creades el 1922, i no va ser fins tres dècades més tard, quan la fabricació s’ampliava a les motocicletes.

L’acte d’inauguració de l’exposició, que ha comptat amb pilots i persones estretament vinculades a Derbi, ha servit per rendir homenatge a Andreu Rabasa, fill del fundador, que va morir aquest octubre, i que ha deixat un llegat, més enllà de les motos.

L’exposició, que està disponible des del 22 d’octubre, ha comptat amb una bona acollida per part dels amants de les motocicletes.
La mostra ‘Més Derbi. Dels carrers als circuits’ es pot visitar al Museu de la Moto de Bassella fins el 31 de març de 2023.

Parlen al vídeo:

ESTANIS SOLER, PROPIETARI MUSEU DE LA MOTO DE BASSELLA

MARTA RABASA, FILLA ANDREU RABASA
MARIA MERCÈ RABASA, FILLA ANDREU RABASA

ANDREU RABASA, FILL ANDREU RABASA

CRISTINA BARBENS, ALCALDESSA BASSELLA