UN CONGRÉS A LA SEU D’URGELL COMEMMORA ELS 200 ANYS DE LA REGÈNCIA D’URGELL

Especialistes i investigadors presentaran noves dades i línies de recerca sobre la Regència d’Urgell, quan es compleixen 200 anys del seu establiment a la Seu d’Urgell. El congrés tindrà lloc aquest cap de setmana a la capital alt urgellenca i a Avià.

La Seu d’Urgell acollirà aquest dissabte el congrés ‘Absolutismes i liberalismes al segle XIX. 200 anys de la Regència d’Urgell’. En commemoració als fets que es van produir l’any 1822, a partir de l’establiment de la Regència absolutista d’Espanya a la Seu, es presentaran quatre ponències i 21 comunicacions, que s’estructuraran en tres àmbits.

Les intervencions, a càrrec d’especialistes i investigadors, aportaran noves dades i línies de recerca sobre la Regència. El congrés clourà el primer dia amb la presentació del llibre ‘La Guerra Gran al Pirineu El Llibre de Notes de la Seu d’Urgell’.

El congrés seguirà diumenge a l’Ateneu d’Avià, i és organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Centre d’Estudis d’Avià, els arxius comarcals de l’Alt Urgell i el Berguedà i el centre associat de la UNED a la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT INSTITUT D’ESTUDIS COMARCALS DE L’ALT URGELL