EL NOU CAP DE LA SEU COMENÇA A REBRE PACIENTS

El nou Centre d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell ha començat a rebre aquest matí els primers usuaris, després que ahir el personal finalitzés el trasllat al nou espai, que es situa al carrer Bisbe Guitart, nº 37. Les primeres impressions, per part del personal, sembla que han estat molt positives. 

El centre, gestionat per l’Institut Català de la Salut, compta amb el mateix equip de professionals que hi havia fins ara, una seixantena en total. Es tracta de metges, infermeres i pediatres, entre altres, als quals s’hi incorporen experts en salut mental i en salut pública.
El nou equipament donarà servei a més de 16.000 habitants de l’Area Bàsica de Salut de La Seu d’Urgell, que comprèn municipis com Estamariu, Josa i Tuixent, Ribera d’Urgellet o Montellà i Martinet, de dilluns a divendres.

Entre els canvis més significatius, pel que fa a l’espai, hi ha la lluminositat, la distribució de les consultes entre les quatre plantes i l’obertura d’espais, important per l’accessibilitat de tots els usuaris.

L’edifici ha estat construït durant la pandèmia en uns terrenys cedits per l’ajuntament, amb un pressupost de 5,3 milions d’euros, finançats per CatSalut.

Parlen al vídeo: 
TOÑI PARRA, ADJUNTA DIRECCIÓ CAP LA SEU D’URGELL
SERGI DUAIGÜES, DIRECTOR CAP LA SEU D’URGELL