EL NOU ESPAI RAIER DE LA POBLA DE SEGUR JA REP ELS PRIMERS VISITANTS

Després de la seva inauguració diumenge passat, el nou Espai Raier de la Pobla de Segur ha obert les portes al públic des d’aquest divendres i ja ha començat a rebre els primers visitants.

Després de la seva inauguració diumenge passat, el nou Espai Raier de la Pobla de Segur ha obert les portes al públic des d’aquest divendres i ja ha començat a rebre els primers visitants. El museu, que dona a conèixer la història de la tradició raiera local, es troba ara a l’andana de l’estació de tren de la localitat, en un equipament cedit per Ferrocarrils de la Generalitat. A banda del canvi d’espai, també s’ha repensat la museografia. 

L’interès per visitar el museu també esperen que creixi gràcies al reconeixement de la tradició com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat atorgat per la UNESCO. Des de l’associació han explicat que molts visitants ara els pregunten pel reconeixement UNESCO.

Per ara, els horaris d’obertura de l’Espai Raier seran els dissabtes i diumenges al matí, i amb l’inici de la temporada dels Tren dels Llacs s’ampliarà els dissabtes a la tarda. A partir de l’estiu però, s’obrirà de dimarts a diumenge i es recomana fer reserva prèvia.

Amb el canvi d’ubicació l’espai queda en un punt més visible per al públic, fet que des de l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa confien que pugui atraure més visitants.

Parlen al vídeo: ENRIC GUIMÓ, ÀREA DE MUSEU DE L’ASSOCIACIÓ I GUIA DE L’ESPAI RAIER