EL PALLARS SOBIRÀ ÉS LA COMARCA AMB MÉS EMPRESES D’ESPORTS D’AVENTURA DE LLEIDA

Fa 37 anys que el negoci de l’esport d’aventura va entrar a la Diputació de Lleida i s’hi va quedar, transformant no només el model econòmic del territori, sinó també la relació dels seus habitants amb ell. El Pallars Sobirà, amb els esports d’aigua per bandera, és la comarca amb més empreses d’esports d’aventura i de lleure de tota la demarcació.

Fa 37 anys que el negoci de l’esport d’aventura va entrar a la Diputació de Lleida i s’hi va quedar, transformant no només el model econòmic del territori, sinó també la relació dels seus habitants amb ell.

El turisme actiu és aquell que implica activitats físiques i esportives realitzades en entorns naturals o rurals. Al Pallars i l’Alta Ribagorça l’oferta d’activitats de turisme actiu es bifurca en tres entorns: l’aquàtic, el terrestre i l’aeri. Des del ràfting fins al parapent, passant pel trekking, hi ha més de cent empreses distribuïdes per les tres comarques que ofereixen aquest tipus d’activitats. 

El Pallars Sobirà, amb els esports d’aigua per bandera, és la comarca amb més empreses d’esports d’aventura i de lleure de tota la demarcació. El President del Consell Comarcal, però, alerta de la necessitat imperant d’adaptació a la crisi climàtica.

El turista actiu mitjà és català, i gasta uns 150 euros diaris al territori on efectua l’activitat. Té entre 36 i 59 anys, i en un 75% dels casos contracta un guia de la zona per a fer l’activitat.

L’impacte econòmic del sector a tota la demarcació el 2023 va ser de cent onze milions d’euros, considerant els ingressos per l’activitat mateixa, però també l’allotjament i la restauració. Això representa un increment del 2,6% respecte la temporada prepandèmia del 2019.

Parlen al vídeo:

JOAN TALARN. PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL PALLARS SOBIRÀ