EL PIRINEU CATALÀ S'UNEIX PER OPTAR A SER CAPITAL EUROPEA DE L'ESPORT 2023

EL PIRINEU CATALÀ S'UNEIX PER OPTAR A SER CAPITAL EUROPEA DE L'ESPORT 2023. Es tracta d’un reconeixement que assigna cada any l’entitat ACES Europe, amb seu a Brussel·les, i que compta amb el suport de la Comissió Europea i de la UNESCO.

Les deu comarques del Pirineu i el Prepirineu català s’han unit per presentar la candidatura per ser Comunitat Europea de l’Esport 2023. Es tracta d’un reconeixement que assigna cada any l’entitat ACES Europe, amb seu a Brussel·les, i que compta amb el suport de la Comissió Europea i de la UNESCO. Els impulsors de la candidatura veuen aquest segell com una oportunitat per reforçar la idea que el Pirineu és un territori on l’esport hi té un paper molt rellevant. A banda de la promoció que això pot aportar, també es vol aprofitar el projecte per aconseguir que la població del territori practiqui més esport i guanyi en salut i qualitat de vida.
L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha destacat que el Pirineu i el Prepirineu compta amb més de 3.700 instal·lacions esportives i és un territori “on s’hi poden practicar el gruix de totes les disciplines esportives, destacant especialment les activitats al medi natural”.

Piñeira considera que seria una bona manera que es vegi al Pirineu com una destinació de turisme esportiu. En aquest sentit, el president de la Fundació Catalana per a l’Esport, Pere Sust, ha remarcat la importància que la gent del territori pugui viure i treballar a la zona.

La candidatura treballa amb un pressupost d’uns 100.000 euros. En cas que aquesta s’atorgui, però, es repassarà, per mirar de poder arribar a tots els projectes previstos.
Pel que fa al procés de la candidatura, del 27 al 30 de juliol el territori rebrà la visita de la comissió avaluadora, que realitzarà un examen el dia 28. Els resultats es coneixeran entre finals de novembre i principis de desembre en un acte que se celebrarà a la seu de la Comissió Europea, a Brussel·les. Cada estat europeu pot optar a dos reconeixements anuals, és a dir que aquesta candidatura competiria contra les altres que es puguin presentar a l’Estat espanyol, si és que se n’hi presenta alguna altra.

La presentació de la candidatura s’ha donat a conèixer aquest dilluns al matí des de Puigcerdà, ja que, justament, l’Ajuntament cerdà és un dels tres impulsors de la candidatura, juntament amb la Fundació Catalana per a l’Esport i la Generalitat de Catalunya. A banda, aquesta compta amb el suport dels consells comarcals de les 9 comarques pirinenques i prepirinenques i dels ajuntaments del territori, les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, l’Agència Catalana de Turisme i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Parlen al vídeo:

ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

PERE SUST, PRESIDENT FUNDACIÓ CATALANA ESPORT