EL PLA DE L’ERMITA RECLAMA QUE ES POSI FI A L’ABANDONAMENT DE LA ZONA CENTRAL DEL NUCLI

Veïns i veïnes del Pla de l’Ermita s’han manifestat aquesta Setmana Santa per reclamar que se solucioni la situació d’abandonament que pateix la zona central del nucli. Es tracta d’un terreny de grans dimensions on hi havia hagut diversos equipaments esportius i d’oci. Després que l’antiga propietària de l’estació de Boí Taüll, i també d’aquest espai, fes fallida, el va adquirir un inversor valencià. Tant des de l’Ajuntament com des de l’Associació de Veïns del Pla de l’Ermita denuncien que l’ha deixat en un estat de total abandonament. Provocant, no només una mala imatge al Pla, sinó també una situació de perill i insalubritat molt greus”. Unes consideracions que comparteix l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, que lamenta que “el terreny està totalment abandonat, tot i que el propietari diu que no és cert, però està tot brut, amb baranes trencades i arbres caiguts, entre altres”.


L’entitat veïnal demana a l’Ajuntament fermesa per tal d’aconseguir que el propietari actuï per millorar les condicions de l’espai.
Bruguera, per la seva banda, remarca que l’any passat ja li van fer un requeriment al propietari i al final van aconseguir que més o menys fes alguna cosa, però ara li han tornat a fer una nova notificació i té deu dies per arreglar-ho. El termini venç aquesta setmana i, si no fa res, s’haurà de tornar a començar el procés, fent un nou informe. Des de l’Ajuntament també s’ha explicat que el propietari està tancat en banda, ja que ells s’han ofert comprar els terrenys i desenvolupar un projecte.
Des de l’Associació de Veïns remarquen que a banda de privar dels serveis esportius i lúdics al nucli, també es dona molt mala imatge.