EL POBLE DE BRETUI CELEBRA EL CENTENARI DE RAMON GRAU, EL ‘TAT’

El passat dissabte, doncs, Ramon Grau, més conegut com el Tat, va celebrar 100 anys. És veí del poble de Bretui, hi ha viscut tota la vida, a voltes sent-ne l’únic habitant. Dissabte, familiars, veïns i amics li van cantar per centena vegada l’aniversari feliç.

La vida de Ramon Grau va començar amb entrebancs. Els papers del registre del seu naixement es van cremar o van desaparèixer, la qual cosa va fer que l’haguessin de tornar a inscriure. Un mes més tard. El passat dissabte, doncs, Ramon Grau, més conegut com el Tat, va celebrar 100 anys i un mes de vida. 

És veí del poble de Bretui, hi ha viscut tota la vida, a voltes sent-ne l’únic habitant. És precisament el nom de la seva casa el què li dona el sobrenom a ell. En Tat assegura que el territori també ha participat en la longevitat dels seus anys.

Dissabte familiars, veïns i amics li van cantar per centena vegada l’aniversari feliç. Va ser una jornada emotiva que va acollir prop d’un centenar de persones. Durant el dinar de germanor, se li va entregar la medalla commemorativa que la Generalitat atorga a les persones centenàries. Li va fer el lliurament l’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, juntament amb el coordinador del Departament de Drets Socials a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Lluís Piqué. 

Nascut el 1924, Ramon Grau va tornar a recollir els fruits del seu caràcter proper en una celebració plena de persones conegudes i estimades. I un reconeixement, enguany, a una vida plena de reptes, alegries i entrebancs sortejats.

Parlen al vídeo: RAMON GRAU. VEÍ CENTENARI DE BRETUI